Zwijndrecht - Jonge webshopoplichters aangehouden

Zwijndrecht - Jonge webshopoplichters aangehouden

In een grootschalig onderzoek naar onder andere oplichting en heling zijn afgelopen week vijf jonge mannen in de leeftijd van 16 tot 23 jaar aangehouden. Ze worden ervan verdacht meerdere personen en bedrijven te hebben opgelicht. De politie verwacht de komende tijd meer aanhoudingen te verrichten.

De politie kwam de praktijken van de oplichters op het spoor doordat er opvallend veel aangiftes werden gedaan door mensen die aangaven een aanmaning te krijgen voor een product dat zij niet (online) hadden besteld. Uitgebreid onderzoek leidde naar de jonge oplichters die onder valse namen pakketten bestelden bij webshops.. Ze ondervingen de bezorging, namen de bestelde pakketten in ontvangst en verkochten deze door. De nietsvermoedende ‘bestellers’ kregen vervolgens ten onrechte te maken met incassobureaus. De slachtoffers zijn voor vele duizenden euro’s opgelicht.


Onderzoek gaat door

De aangehouden jongens komen uit Zwijndrecht en omgeving worden verdacht van valsheid in geschrifte, identiteitsfraude, oplichting en heling. Twee zitten er nog vast en het onderzoek gaat onverminderd door. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.


Meer over identiteitsfraude

Bent u slachtoffer van identiteitsfraude? Dan kan dit verstrekkende gevolgen hebben. Doe daarom altijd aangifte bij de politie via 0900 - 8844. Hier leest u hoe u identiteitsfraude kunt herkennen en wat u kunt doen om het te voorkomen.