Maastricht - Verdachten van twee gewelddadige straatroven opgepakt

Maastricht - Verdachten van twee gewelddadige straatroven opgepakt

De politie heeft twee inwoners van Maastricht aangehouden voor het plegen van twee gewelddadige straatroven afgelopen zondag en maandag. Beide incidenten vonden plaats op het fietspad in het Frontenpark, gelegen tussen de Cabergerweg en de Kastanjelaan.

Beide verdachten, een 55-jarige man en een38-jarige vrouw uit Maastricht, hadden het beide keren voorzien op alleen fietsende vrouwen. Zondagavond omstreeks 22.00 uur beroofden ze een 19-jarige vrouw en namen ze haar geld af. Maandagavond kort na half tien werd een 24-jarige vrouw bij het aldaar gelegen bruggetje tegengehouden door het tweetal en werd ze gedwongen om haar tas met inhoud af te geven. Het slachtoffer kon wegrennen en de politie waarschuwen. Een zoektocht naar de daders leverde op beide avonden niets op.

Duidelijk signalement
Wel konden de slachtoffers een goed signalement opgeven en werd het duidelijk dat beide berovingen door dezelfde personen zijn gepleegd. Aan de hand van deze signalementen kon de politie beide verdachten dinsdagavond aanhouden. Een politieman zag ze lopen in de buurt van het betreffende fietspad. Ze zijn in verzekering gesteld.