Odoornerveen - Drie aanhoudingen na aantreffen drugslab

Odoornerveen - Drie aanhoudingen na aantreffen drugslab

In een schuur bij een boerderij aan de Noordzijde in Odoornerveen heeft de politie woensdagochtend 10 april een drugslab aangetroffen.

Daarbij zijn drie verdachten aangehouden: een 30-jarige man uit Arnhem, een 42-jarige man uit Wageningen en een 56-jarige man uit Renkum.  

Synthetisch drugslab 
Dankzij binnengekomen informatie is de politie het drugslab op het spoor gekomen. In een schuur achter de woning werd het laboratorium aangetroffen. Het lab was bedoeld voor de productie van synthetische drugs. Het drugslab wordt met ondersteuning van het LFO (Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen) en LTFO (Landelijk Team Forensische Opsporing) verder onderzocht en geruimd.

Melden 
Drugslabs kunnen zich overal bevinden; op het platteland of in de grote stad, in boerenschuren, woonhuizen, garageboxen of in flatgebouwen. De politie neemt informatie en tips over mogelijke drugslabs altijd hoog op. De productie van drugs kan gevaarlijk zijn voor de omgeving. Bovendien worden afvalstoffen vaak illegaal gedumpt, waardoor er schade aan het milieu kan ontstaan. Ook het opruimen van vaten met drugsafval kost de maatschappij veel geld. Vermoedt u een drugslab? Bel dan de politie via 0900-8844. Anoniem melden kan ook via 0800-7000. Meer informatie over hoe te handelen bij het aantreffen van een drugslab vindt u op de themapagina van de politie