Amersfoort, Huizen, Moordrecht, Maarn en Amsterdam - Gezocht - Gewiekste bankpasfraude en babbeltrucs

Amersfoort, Huizen, Moordrecht, Maarn en Amsterdam - Gezocht - Gewiekste bankpasfraude en babbeltrucs

In Amersfoort wordt een echtpaar slachtoffer van een gehaaide babbeltruc, waarbij een vrouw zich voordoet als medewerkster van de bank. Uit onderzoek blijkt dat dezelfde vrouw ook gesignaleerd is bij andere babbeltrucs en bankpasfraude in de rest van het land. De verdachte kan dus overal vandaan komen. Ze sloeg toe in Amersfoort, Amsterdam, Huizen, Maarn en Moordrecht. Bent u ook slachtoffer geworden, of herkent u deze vrouw? Dan vragen we u met klem om contact op te nemen.

Op vrijdag 10 december krijgt een bejaard echtpaar, dat in Amersfoort in een verzorgingstehuis woont, een telefoontje van een vrouw die zegt van hun bank te zijn. Hun bankrekening zou zijn gehackt en het geld moet snel naar een veilige rekening worden overgemaakt. Daartoe zou een medewerker naar hen toekomen. Rond 19.45 uur verschijnt een vrouw bij de receptie van het tehuis met de smoes dat zij een kleinkind is van het echtpaar. De receptioniste weet echter dat dit niet zo is en weigert haar. Vervolgens belt de vrouw, buiten het zicht van de receptioniste, het echtpaar en zij laten haar binnen.

Daar probeert zij in telefonisch contact met de zogenaamde bankmedewerkster het geld van hun rekening over te maken, maar de bank ruikt onraad en blokkeert direct de gehele rekening. Ondanks dat de oplichtster het bijna twee uur blijft proberen lukt het haar niet en vertrekt zij zonder buit. Uit politieonderzoek blijkt dat zij de afgelopen maanden in soortgelijke zaken voor meer dan 30.000 euro buit heeft gemaakt, onder andere in Huizen, Maarn, Moordrecht en Amsterdam, dus zij lijkt erg actief in midden en west Nederland.

Signalement
Vrouw met lichte huidskleur, gezet postuur, rond de 25 jaar, rond de 1.65- 1.70 meter, donkerblond krullend haar tot over haar schouders.
Na half december heeft zij haar haar rood geverfd en heeft dan dus lang rood krullend haar. Het is niet zeker te stellen, dat zij dit nu nog zo heeft.


Wie herkent deze gewiekste oplichtster?


2021391399
Fri Dec 10 19:45:00 CET 2021
Amersfoort, Huizen, Moordrecht, Maarn en Amsterdam

gezocht