Rotterdam - Gezocht - Woningoverval Zevenkampse Ring in Rotterdam

Op 18 februari 2020 overvielen twee mannen een 31-jarige vrouw in haar woning aan de Zevenkampse Ring. Ze bedreigden de vrouw met de dood en dreigden ook haar - nog geen zes weken oude - baby te doden.

Op bewakingsbeelden zijn de twee verdachten te zien. Ze kwamen het gebouw binnen door achter een bewoner aan te glippen en leken doelbewust op de woning van het slachtoffer af te gaan.

De mannen belden aan bij de vrouw en duwden haar naar binnen zodra ze de deur open deed. Ze waren ervan overtuigd dat er contant geld te halen viel. Toen het slachtoffer dat ontkende, werd eerst de bewoonster bedreigd met een vuurwapen. Toen ze volgens hen nog steeds ‘loog’, pakte één van hen haar baby uit de wieg, hield de baby vast en zette zijn vuurwapen in haar zij.

Beide overvallers hebben een donkere huidskleur. Volgens het slachtoffer zijn ze mogelijk Antilliaans; ze spraken vermoedelijk Papiaments. De ene man is iets kleiner en tengerder dan de andere.

De mannen hadden de mobiele telefoon van de bewoonster afgepakt en namen die aanvankelijk ook mee. Buiten stopten ze even om het toestel in haar brievenbus te stoppen.


Wie herkent (een van) de mannen op de bewakingsbeelden?

Wie weet waarom de overvallers juist déze vrouw tot slachtoffer maakten?


2020053731
Tue Feb 18 00:00:00 CET 2020
Rotterdam

gezocht