Gezocht - Gewelddadige kettingrover: verdachte aangehouden

Gezocht - Gewelddadige kettingrover: verdachte aangehouden

Op dinsdag 28 juli is een 25-jarige man uit Uithoorn aangehouden. De man wordt ervan verdacht op meerdere locaties vooral oudere dames te hebben beroofd van hun sieraden door deze van hun hals af te trekken. Daarna ging hij er meestal vandoor op een scooter. Massaal gedeeld De politie verspreidde 11 juli bewakingsbeelden van de kettingrover. Daarop is te zien hoe hij een vrouw beroofde in De Bilt. De beelden werden massaal gedeeld op social media. Ook besteedde het opsporingsprogramma Bureau Hengeveld van RTV Utrecht er aandacht aan. Alle tips van het publiek en de media-aandacht hebben meegeholpen om deze man aan te kunnen houden. Meer provincies actief De man wordt niet alleen verdacht van kettingroven in Utrechtse plaatsen en 't Gooi. Hij wordt ook verdacht van berovingen in onder andere Aalsmeer, Leiderdorp, Lisse, Hillegom, Alphen aan den Rijn, Amstelveen, Amsterdam, Hoofddorp en Nieuw-Vennep. De verdachte zit in beperkingen en mag alleen contact met zijn advocaat hebben.

Op dinsdag 28 juli is een 25-jarige man uit Uithoorn aangehouden. De man wordt ervan verdacht op meerdere locaties vooral oudere dames te hebben beroofd van hun sieraden door deze van hun hals af te trekken. Daarna ging hij er meestal vandoor op een scooter. 

Massaal gedeeld
De politie verspreidde 11 juli bewakingsbeelden van de kettingrover. Daarop is te zien hoe hij een vrouw beroofde in De Bilt. De beelden werden massaal gedeeld op social media. Ook besteedde het opsporingsprogramma Bureau Hengeveld van RTV Utrecht er aandacht aan. Alle tips van het publiek en de media-aandacht hebben meegeholpen om deze man aan te kunnen houden.

Meer provincies actief
De man wordt niet alleen verdacht van kettingroven in Utrechtse plaatsen en 't Gooi. Hij wordt ook verdacht van berovingen in onder andere Aalsmeer, Leiderdorp, Lisse, Hillegom, Alphen aan den Rijn, Amstelveen, Amsterdam, Hoofddorp en Nieuw-Vennep.

De verdachte zit in beperkingen en mag alleen contact met zijn advocaat hebben.


opgelost