Eindhoven - Vijf nieuwe aanhoudingen in grootschalig drugsonderzoek

Eindhoven - Vijf nieuwe aanhoudingen in grootschalig drugsonderzoek

Vanochtend werden in Eindhoven en Geldrop vijf verdachten aangehouden. De aanhoudingen zijn een vervolg op de actiedag van een groot drugsonderzoek op 17 oktober 2022.

Verdacht van witwassen en voorhanden hebben drugs
In Eindhoven hielden we twee vrouwen aan in de leeftijd van 46 en 36 jaar en een man van 24 jaar. Zij zijn woonachtig in Eindhoven en worden alle drie verdacht van het witwassen van crimineel vermogen. We hielden hier ook een 43-jarige man uit Eindhoven aan die verdacht wordt van het witwassen van crimineel vermogen en het voorhanden hebben van drugs.
Daarnaast werd in Geldrop een 67-jarige man aangehouden op verdenking van het witwassen van crimineel vermogen. Alle verdachten zitten vast voor verder onderzoek.

Actiedag
De recherche in Eindhoven doet sinds november 2019 onderzoek naar een organisatie die zich op grote schaal bezighoudt met de productie en handel van synthetische drugs en het witwassen van crimineel vermogen. Tijdens de actiedag op 17 oktober werden al negen verdachten aangehouden en tientallen locaties in Nederland en Spanje doorzocht. Naast de nodige drugs en benodigdheden voor de vervaardiging ervan, werden o.a. ook grote sommen geld, vuurwapens en munitie gevonden. Bij de actie waren in totaal ruim 1.000 opsporingsambtenaren betrokken.
Op 19 december werden in navolging van deze actiedag twee andere verdachten aangehouden. Zij werden aangehouden voor de productie van synthetische drugs en het dumpen van drugsafval.

Het onderzoek is nog in volle gang en nieuwe aanhoudingen worden dan ook niet uitgesloten.