Hoogeveen: brand in woning na explosie (update)

Hoogeveen – Woensdagmiddag rond kwart over twee is er brand ontstaan in een woning aan de Lomanlaan na een explosie.

De woning op de bovenste etage van de duplex woning stond in brand. De bewoners, een man en een vrouw, werden door de brandweer van het balkon gehaald omdat zij de woning niet uit konden. De baby was al eerder doorgegeven aan omstanders. De brandweer gaat uit van een gasexplosie, maar de politie doet nog nader onderzoek. Burgemeester Loohuis liet zich ter plekke op de hoogte brengen over de ontstane situatie De brandweer heeft het vuur geblust. Niemand raakte gewond.

Woensdagochtend om tien voor half acht was er een autobrand op de naastgelegen parkeerplaats.

Update: politiebericht van 16 januari.

In een flatwoning aan de Lomanlaan in Hoogeveen is op woensdag 15 januari 2020 rond 14.00 uur een ontploffing geweest. Hierdoor is brand ontstaan bij de woning. De bewoners van deze flatwoning zijn via het balkon en met behulp van de brandweer uit de woning gehaald. Alle andere bewoners in het betreffende woningblok werden uit de woningen gehaald. Voor dit incident raakte gelukkig niemand gewond. De oorzaak van de ontploffing is niet bekend. De recherche is een onderzoek gestart om te achterhalen wat er precies is gebeurd.

Nadat de bewoner was aangebeld, hoorde deze een ontploffing. Door het raam zag hij een steekvlam, waarna brand uitbrak. Een getuige meldt dat hij kort na de ontploffing een man hard weg zag rennen. Na een zoekslag door agenten, is deze man niet aangetroffen.

De forensische opsporing heeft onderzoek in en rond de woning gedaan en er zijn beelden beschikbaar gesteld. Deze beelden worden bekeken door de recherche. Verder wordt er buurtonderzoek gedaan. Heeft u nog niet met de politie gesproken en heeft u informatie die de politie kan helpen bij dit onderzoek? Bel dan met 0900-8844. Anoniem kan ook via 0800-7000.