Tilburg - Man bedreigt beveiligster en wordt gearresteerd

Tilburg - Man bedreigt beveiligster en wordt gearresteerd

We hielden vrijdagavond 27 maart een 36-jarige man uit Tilburg aan omdat hij een beveiligster van een supermarkt aan de Umberstraat meerdere malen probeerde te bespugen. Dit allemaal terwijl hij het woord Corona luidkeels bleef herhalen.

Zeeland-West-Brabant

De Tilburger loopt vrijdag 27 maart rond 19:45 uur al met onnodig agressief gedrag een supermarkt aan de Umberstraat binnen. Het agressieve gedrag valt omstanders op omdat hij onnodig tegen de winkelwagens aanschopt.

Wanneer de man bij de kassa staat, wordt zijn agressieve gedrag erger. Hij komt met zijn lichaam richting de kassamedewerker en neemt een dreigende houding aan. De beveiligster van de winkel spreekt hem aan op zijn gedrag. Hier is hij echter niet van gediend. Hij schreeuwt meerdere malen met het woord Corona, creëert hardop een rochel en spuugt. De beveiligster kan net op tijd voorkomen dat het spuug haar lichaam raakt.

Buiten stapt de man op een scooter en rijdt volgens getuigen met roekeloos gedrag weg. Rakelings langs de beveiligster die in de deuropening staat. Op dat moment spuugt hij opnieuw in haar richting. Ditmaal weet ze zijn spuug volledig te ontwijken. Omdat de man geen onbekende van de politie is, hielden we hem niet veel later thuis aan. Hij zit vast en wordt verhoord.


Onaanvaardbaar gedrag

Het bespugen van mensen en dreigen met het Coronavirus is onaanvaardbaar en asociaal gedrag. Hier treden wij, in samenwerking met het Openbaar Ministerie, hard tegen op. Zo kreeg eerder deze week een 51-jarige spugende man uit Breda te horen dat hij twee weken celstraf per direct moest uitzitten. Een 45-jarige met opzet hoestende en dreigende man uit Tilburg kreeg acht weken celstraf.